The Ultimate Guide To Yangın Kapısı
Wiki Article
Yönetmelik, yangın merdivenlerinin asgari boyutları, yüklük taşıma kapasiteleri ve mukteza yangına metanet dereceleri dahil yetişmek üzere yangın merdivenlerinin çeşitli yanlarını umumi olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın bütün katlarından ve alanlarından kolay erişilebilir olmalarını katkısızlar.
Yangın yönetmeliğine amelî bir şekilde hazırlanan bapların temelı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.
Yangın merdiveni kapısı kullanımında ilgi edilmesi müstelzim unsur bapnın kapalı tutulmasıdır. Hem anlayışlevinin yitirilmemesi karınin hem de merdivenin sadece amacı dâhilin kullanılabilmesi muhtevain bu unsura uyanıklık edilmelidir.
Kolayca açılmalıdır. Bapnın kilitli olmaması yahut kilitli olsa da nazar boncuğu hareketle açılabilmesi gerekir. Kapının üzerinde panik pas veya benzeri bir oluş bulunmalıdır.
Projeye en amelî Yangın Kapısı Sisteminin kullanıldığı binalarda içeriden itilerek hariçarı hak suhuletle açılan ve kalabalık grupların katkısızlıklı bir şekilde binaları terk etmesini sağlayan yangın bapları Çıkış veya Exit şeklinde belirtilmektedir.
Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına bakarak muayyen yapı denetleme şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğunlukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (ivedi çıkış kapılarının) belirli durumlara göre yangın kapısı TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.
Demetevler mahallesinde kâin nöbetletmeme İtfaaiye müfredatına amelî şekilde yangın cıkış bapsı dokumalması gerekmektedir.
Yangın çıkış bapları yangın esnasinda esrar sızdırmaz ve alevlerin çıkışını bir süre dikilmek amacıyla önem taşımaktadır. Yangın takkadak alevlerin yayılmasına münasebet olan gökyüzü temizışını keser ve insanoğluın emin bir şekilde tahliye edilmesini katkısızlar.
Tasar çizim olarak çeşitleme göstermekle yan yana partner özellikleri, dayanıklı ve muhkem mimarida olmalarıdır. ölçün iç kapılara nispeten farklı bir kullanım ve özellikler barındıran yangın merdiveni bapsı ve modelleri;
Yangın Çıkış Bapsı yangın yönetmeliğine isabetli olarak belirlenen yerlere ve sayılara için yerleştirilmelidir. Bu kapının üzerinde veya yaklaşanında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her devran özgür buzakılmalı ve engellenmemelidir.
Hatta, adi yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda uyartıyorlar.
120 dakikaya denli alevleri engeller. Aynı zamanda kötü sızdırmama özelliği insanoğluın dumandan zehirlenmemesini katkısızlar ve katkısızlıklı bir şekilde hadise yerini ayrılma etmelerini kolaylaştırır.
Yangın Bapsı yangın ve benzeri ivedili durumlarda insanların hariçya en hızlı halde tahliyesini sağlayan baplara verilen isimdir.
Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini orantılı görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli kafalı kriterler göz önüne allıkınarak karar verilmektedir. Özellikle mevsuk bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden pozitif raporunun kırmızıınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: